Cairn Terrierracemøde den 10-4-2011.

1. Velkomst ved John Jensen.

Der er indkommet et forslag som sendes til urafstemning blandt medlemmerne , i TN, såfremt der bliver flertal for forslaget. De to nye cairn arbejdsgrupper øst og vest ,blev præsenteret.

2. Økonomi

Mette Toft fremlagde regnskab for 2010.

Der har været et øget salg af årbøger. Dette kan hænge sammen med at folk har kunnet bestille og betale dem on-line på cairngruppens hjemmeside.

De enkelte punkter i regnskabet blev gennemgået.

Overskuddet i 2010 var på 40.919, hvilket udspringer af cairngruppens raceudstilling under verdensudstillingerne.

3. Hjemmesiden.

Hjemmesiden har fået nyt layout, mens indholdet stort set er uændret. Dog er "Gæstebogen" udgået og er erstattet af et nyt link "Årbog".

P.T. er siden langsom, men dette bliver rettet, så snart man har fundet grunden.

Michael Andreasen har oplært Ghita Jensen i hjemmesiden, så hun fremover overtager det meste af opdateringen af denne.

Man vedtog at give Michael Andreasen en kasse vin, for hans arbejdsindsats med at lave det nye layout til hjemmesiden.

4. Årbogen.

Såfremt de foreslåede kriterier bliver vedtaget, bliver de først gældende fra 2012. (kriterierne kan ses på hjemmesiden)

Fremover vil der ikke blive sendt brev ud om at ens hund kan optages i årbogen.

Dette skal man selv holde øje med på cairn gruppens hjemmeside. Det bliver annonceret i TN, hvorledes man skal holde sig orienteret, før deadline for indsendelse af materiale til årbogen. Opdrætterne anmodes om at informere deres respektive hvalpekøbere, hvis hund har kvalificeret sig til optagelse. Dette for at lette arbejdet med årbogen, hvor nye adresser, andre ejerforhold, sene indberetninger fra DKK, gør administrationen tung, næsten umulig at udføre optimalt.

Man besluttede at gøre en fælles indsats for at gøre nye udstillere, samt udlændinge opmærksomme på, hvorledes de skal forholde sig, hvis deres hund skal i årbogen. Dette for at sikre de ejere , hvis opdrættere ikke får informeret dem.

Hjemmesiden indeholder allerede alle relevante oplysninger om kvalifikation og det materiale, der skal indsendes til Årbogsredaktionen. I TN indrykkes resten af året en påmindelse om at holde sig orienteret på hjemmesiden.

Der blev holdt afstemning omkring hvorvidt man skal være medlem af DTK, for at få sin hund i årbogen.

Punkt 1: Skal både opdrætter og ejer være medlem af DTK for at hunden kan komme i årbogen ?

8 stemte for dette forslag.

Punkt 2: Er det nok at enten opdrætter eller ejer er medlem af DTK, for at hunden kan komme i årbogen ?

14 stemte for dette forslag.

3 undlod at stemme

Der var 25 stemmeberettigede.

Da dette punkt ikke var indsendt som forslag, blev det klargjort at det fremover skulle specificeres ud, såfremt man ønskede at ændre/ diskutere emnet.

Det fremsatte forslag om at udenlandske hunde ikke kan optages i årbogen, blev ikke vedtaget.

Kriterierne for optagelse af de udenlandske hunde, følger kriterierne for de danske hunde.

Der er information på engelsk på hjemmesiden, omkring optagelse ved kvalifikation.

5. Årspokaler.

Både årspokalerne samt skuepokalerne er kommet på hjemmesiden.

Da konkurrencen om Årets Cairn ikke finder sted i år og da der derfor ikke føres point, skal nogle af de øvrige årspokaler have nye præmisser. John Jensen kontakter de donerende opdrættere/personer herom. Det har hidtil stået folk frit for at opstille præmisserne for uddeling af pokalerne og kalde dem " Årets Cairnopdrætter", "året jyske cairn", etc., såfremt pokalen og de tilhørende præmisser blev godkendt af det daværende racerepræsentantskab.

Der opstår desværre af og til vanskeligheder med at få hjemkaldt pokaler, bl.a er det ikke lykkedes at få pokalen for sidste års "Årets cairn" tilbage og dermed udleveret til den nye vinder.

Der blev meningsudvekslet omkring den vedtagne årskonkurrence/pointsystem.

Såfremt man har en ide til hvorledes konkurrencen skal udformes, er det åbent for alle at indsende sit ønskede forslag, som så sættes til afstemning i TN i henhold til de gældende regler. Ved den årlige afstemning i TN om, hvorvidt man ønsker konkurrencen om "Årets Cairn" kan alle medlemmer indsende forslag om 1) at man foreslår, at konkurrencen ikke afholdes eller 2) at man foreslår et pointsystem.

Flere af årspokalerne udleveres ud fra resultatet i pointsystemet. Da der i år er besluttet ikke at have noget pointsystem, udleveres pokalerne til BIR og BIM ikke, det samme gør sig bl.a. gældende for årets han/tæve 1-4.

Cairnskuerne

Der er satset på at finde en dommer fra GB som er opdrætter og som ikke har dømt i landet før ; Brenda Shannon, fra England, blev valgt og hun ønsker også at dømme barn/hund, juniorhandler og de andre konkurrencer som ikke plejer at blive bedømt at "hoveddommeren".

Man laver et fælles katalog for øst og vest.

Skuerne finder sted den 20-21 Maj 2011.

6. Etik omkring hvalpesalg.

Man talte om hvorvidt nogle sætter priserne ned på de ældre hvalpe som ikke var bleven solgt og hvor man annoncerede disse hvalpe til salg. DKK-hvalpe var set slået op side om side med hvalpe fra DRU i Den Blå Avis og til samme eller lavere priser end DRU-hvalpene. Hvad dette kunne medføre af useriøse købere, som mere tænkte på pris end hunden. Nogle kontaktede gamle hvalpekøbere og lavede fælles ejerskab. Hovedparten fastholder prisen på hvalpene og får dem solgt. De fremmødte opdrættere blev spurgt om deres hvalpepriserne, de der oplyste deres pris, svarede imellem 8.500-10.000.

7. Sundhedsudvalget

Økonomien blev fremlagt, som viste et indestående på1.133,-

Der har ikke været nogle forespørgsler i de 7 år sundhedsudvalget har eksisteret.

Der er foretaget en undersøgelse om bl.a hvorfor man er medlem af sundhedsudvalget.

Der indkom 20 besvarelser.

Svarene gik fra ; "man har brug for sundhedsudvalget", "for at bevare sundheden", til "for at få hvalpene blåstemplet".

Hvorfor bliver der ikke indberettet, Er man bange for dårlig omtale, mistillid opdrætterne imellem ?

Den nye side for sundhedsudvalget blev gennemgået.

På sigt er det meningen at man indberette on-line.

Fremover vil der blive givet tilbagemeldinger til opdrætterne, hvis der bliver indberettet på noget af deres opdræt.

Tilbagemeldingen vil komme med oplysninger om, hvilken kombination de(n) enkelte fejl er givet.

Der er lavet en prisliste over de ydelser som udvalget giver.

Såfremt man ikke indberetter et vis procentvis andel af sine hvalpe med sundhedsattesten, bliver man ekskluderet.

Helle Busk har lavet en graduering af sygdommene ;liste a- b- c, alt efter hvor alvorlige sygdommene er, om de påvirker hundens livsværdi.

Det er udelukkende Helle Busk som vurdere hvor alvorlig sygdommene er og om de skal registreres.

Yderligere information omkring de nye tiltag i sundhedsudvalget kan ses på den nye hjemmeside, hvor alt gennemgået materiale vil være tilgængelig.

Man godkendte den fremlagte prisliste fra sundhedsudvalget.

Udvalget startede med at spørge om de overhoved har nogen berettigelse, eftersom der ingen forespørgsler har været. Deres berettigelse kommer til deres ret i de kommende år, hvor DKK vil have udarbejdet lister over hvilke sygdomme de enkelte racer har problemer med og dommerne derfor skal være opmærksomme på, når de bedømmer racerne. I dag er west highland white på listen, hvor man skal kigge efter tegn på allergi. Med det arbejde sundhedsudvalget har lavet, er racen godt rustet til selv at kunne dokumenter hvor problemerne kunne være, hvis der er nogle.

8. Evt.

Der fremkom ønske om at man kunne se de dommerønsker som racegruppen havde indsendt.

John bad folk om at indsende dommerønsker inden 1 Maj, hvorefter denne liste ville blive offentliggjort på hjemmesiden samt sendt til udstillingsudvalget. I dag kan man frit sende dommerønsker ind til udstillingsudvalget, hele året, det behøver ikke gå gennem racerepræsentanten.

Der var ønske om at racemødet starter fremover 1 time senere, d.v.s. klokken 11.00

Der blev stemt om et racemøde til efteråret, hvor 17 stemte for. Dette blev foreslået da der er mange aktiviteter/få ledige weekender i foråret. Så fremover bliver det årlige racemøde holdt om efteråret.

Det blev oplyst at cairndommerne i år alle får en årbog, både på DTK og DKK udstillinger.

Ghita Jensen og John Jensen finder ud af hvilke pokaler der burde være bøger til og hvilken stand de er i, hvor de er /kan være henne. Dette følges op til efteråret.